Műsorajánlók: Mit nézzek a TV-ben?

19:00-21:15
Narnia Krónikái - A Hajnalvándor útja
amerikai-angol családi kalandfilm,2010
(THE CHRONICLES OF NARNIA: THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER)

A két legfiatalabb Pevensie-testvér a távoli rokonuknál lakik Cambridge mellett. Lucy és Edmund számára a legnagyobb nehézséget az unokatestvérük, Eustace elviselése jelenti. Amikor egy nap a három fiatal megáll a különös vitorlást ábrázoló festmény előtt, hihetetlen dolog történik: a kép megelevenedik, és ők a tengerben találják magukat. A Hajnalvándor legénysége menti ki őket, majd Caspian királytól megtudják, hogy Narniát egy zöld köd fenyegeti. A halálos veszélyt pedig csak úgy győzhetik le, ha összegyűjtik a hét kardot, amelyeket Aslan adott a lordoknak...

Rendező: Michael Apted
Főszereplők: Ben Barnes, Skandar Keynes, Tilda Swinton, Georgie Henley, Will Poulter
Film: családi filmek
19:00-21:05
A házibuli folytatódik
francia romantikus vígjáték,1982
(LA BOUM 2)

Francoise nem tudja, hogyan döntsön: a férjét válassza, vagy az annyira vágyott függetlenséget. Francois viszont nem képes választani imádott foglalkozása és felesége között. Nem tudnak éretten és megfontoltan viselkedni, pedig saját problémáik mellett kamaszlányuk gondjaival is szembe kellene nézniük. Vic számára nagy gondot jelent az első komoly szerelem, az első lépések a felnőttek világába. Szüleivel képtelen megosztani problémáját, látva, hogy ők is hasonlókkal küzdenek. Marad hát Poupette, a dédnagymama, a barátok és a házibulik.

Rendező: Claude Pinoteau
Főszereplők: Sophie Marceau, Claude Brasseur, Brigitte Fossey, Denise Grey, Lambert Wilson, Pierre Cosso
Film: humor/musical
19:30-22:00
Nem kellesz eléggé
amerikai romantikus vígjáték,2009
(HE'S JUST NOT THAT INTO YOU)

Vannak, akik azt állítják, kiismerik magukat a világban, de ki dől be ennek. Beth , Anna , Mary és Gigi megpróbálják a lehetetlent: kiismerni a férfiakat. Nézzünk szembe a ténnyel: sosem tudni, mi jár a másik fejében, amikor rád néz, amikor meghív egy italra és elkéri a telefonszámodat. Tudja-e bárki is, miért nem hív vissza, miért tagadtatja le magát, és miért tűnt úgy, hogy akar, és most miért nem akar? A nők tévelyegnek, a férfiak botladoznak, mert az élet nem más, mint a be nem teljesedő kapcsolatok, a félbehagyott, elbénázott, észre sem vett lehetőségek sora.

Rendező: Ken Kwapis
Főszereplők: Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Bradley Cooper, Ben Affleck, Drew Barrymore, Ginnifer Goodwin, Justin Long, Jennifer Connelly, Sasha Alexander, Kris Kristofferson, Kevin Connolly, Luis Guzmán
Film: humor/musical
20:00-23:10
X-Faktor Élő
tehetségkutató show-műsor,2014
Az X-Faktor 2014-es évada!

Az RTL Klub tehetségkutatójába idén már 14 éves kortól jelentkezhettek a versenyzők, a műsor készítői egy igazán friss, színes, erős szériát ígérnek.
A mentorszékben Tóth Gabi, Alföldi Róbert és Szikora Róbert mellett az Atlantából a műsor idejére hazatérő Little G Weevil - bluesgitáros, énekes - foglal helyet. A tehetségkutató show vezetője Istenes Bence.
Az X-Faktor nézői a válogatóktól egészen a döntőig kísérhetik figyelemmel 2014 felfedezettjeinek az útját.
A versenyzők idén is négy kategóriában indulhatnak: lányok, fiúk, 25+ és csapatok. Mind a négy kategória versenyzői egy-egy mentor segítségével készülnek majd az élő show műsoros fellépéseikre, ahol már nem csak a mentoroknak, de a közönségnek is bizonyítaniuk kell.
Az új évad számos meglepetést tartogat a műsor rajongóinak.
Szórakozás: rock/pop/jazz
20:00-21:30
Fék nélkül
amerikai akciófilm,2012
(PREMIUM RUSH)

A bicaja nyergében érzi a legjobban magát Wilee, aki egyike az 1500 New York-i kerékpáros futárnak. Egészen pontosan a legjobb és a legvagányabb, aki őrült tempóban cikázik a kocsik között, és igyekszik kikerülni a nem várt akadályokat, legyen szó autóról vagy gyalogosról. Az egyik küldemény miatt azonban a veszély egy másik dimenziója tárul fel előtte. Kiderül, hogy a cuccra egy korrupt zsarunak is fáj a foga. A fickó üldözni kezdi a városon át, és Wilee-nek minden ügyességére szükség van, ha életben akar maradni.

Rendezte: David Koepp
Főszereplők: Joseph Gordon-Levitt, Michael Shannon, Dania Ramirez, Jamie Chung, Wolé Parks
Film: krimi/akció/kaland
20:00-22:10
Senki többet
olasz filmdráma,2013
(THE BEST OFFER (AKA. LA MIGLIORE)

Virgil Oldman az egyik vezető aukciós ház világhírű antik műértője. Ám amennyire otthonosan mozog a műtárgyak világában, annyira magányos az emberi kapcsolataiban. A hatvanharmadik születésnapján azután felhívja a Claire nevű rejtélyes nő, és a segítségét kéri a családja birtokában lévő művészeti gyűjtemény eladásában. Virgilt egyre inkább elbűvöli a különös lány, aki csak vastag falakon és nehéz ajtókon keresztül halandó kommunikálni vele. Sajátos kapcsolatuk örökre megváltoztatja az életét.

Rendezte: Giuseppe Tornatore
Főszereplők: Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks, Donald Sutherland, Philip Jackson
Film: dráma/melodráma
20:15-22:00
Távol a mennyországtól
amerikai romantikus filmdráma,2002
(FAR FROM HEAVEN)

Cathy (Julianne Moore) ötvenes éveiben járó asszony, aki mindent megkapott az élettől. Egészséges gyermekeket, sikeres férjet és széleskörű elismerést. Egy éjjel viszont meglátja férjét, amint egy másik férfival csókolózik. Cathy teljesen összezavarodik, nem meri szóvá tenni a dolgot. Elkeseredettségében afro-amerikai kertésze, Raymond (Dennis Haysbert) karjaiban vigasztalódik. A társadalmi tabut átdöntő kapcsolat pletykákra ad alkalmat a környéken és ez még inkább szétzilálja addig nyugodtnak hitt életét. Raymond egyedül neveli lányát és megvan a maga élete, nem szorul a gazdag asszony segítségére. Kapcsolatuk mély barátsággá lényegül, miközben Cathy és férje között egyre jobban elmérgesedik a viszony, és a feszültségek tettlegességig fajulnak...

Rendezte: Todd Haynes
Főszereplők: Julianne Moore, Dennis Quaid, Dennis Haysbert, Patricia Clarkson, Viola Davis
Film: dráma/melodráma
20:25-21:45
Játék határok nélkül 2014 8.
8. rész
Újra Játék Határok Nélkül! 15 év elteltével ismét képernyőre kerül a játék Magyarországon. A JHN megtartotta eredeti célját, hiszen nem csak küzdelmes és embert próbáló versenyek, de játékos és ötletes próbatételek is várnak a 4 kontinensről érkező csapatokra. Látványos jelmezekbe bújik az Amerikai kontinens válogatottja, Egyiptom, Franciaország, Indonézia, Magyarország és Oroszország versenyzői. A legbátrabbak az élő bikával is megküzdenek a végső győzelem reményében.
Sport: egyéb
20:55-21:30
Monty Python Repülő Cirkusza 17.
angol tévéfilmsorozat,1970
(SPECIAL MONTY PYTHON'S FLYING CIRCUS)

45/17. A Buzz Aldrin Show

Amikor 1969. október 5-én a BBC bemutatta a Monty Python Repülő Cirkuszának első részét, a televíziós komédia történetének egyik legfényesebb fejezete kezdődött el. A következő öt évben 45 epizódot készítő Python csoport sikerének titkát nem nehéz megfejteni: felszabadult humoruk egyedülálló és utánozhatatlan. Ebben a részben: két építész, egy püspök és interjú egy meztelen férfival...

Rendezte: Ian MacNaughton
Sorozatok: humor/musical
21:00-22:25
Mindent a Szentestéről
amerikai romantikus film, 2012
(ALL ABOUT CHRISTMAS EVE)Rendezte: Peter Sullivan
Főszereplők: Haylee Duff, Chris Carmack, Connie Sellecca
Film: dráma/melodráma
21:00-22:00
Ötödik sebeség XXII.
16. rész
(FIFTH GEAR 22: EPISODE 16)

Vicki Butler-Henderson, Tiff Needell és Jonny Smith autószakértők izgalmas híreket, új trendeket, járműteszteket és vizsgálati jelentéseket osztanak meg a nézőkkel.
Információk: dokumentumfilm/reality
21:00-23:10
Polipka
angol-amerikai játékfilm,1983
(OCTOPUSSY)

A brit titkosszolgálat egyik ügynöke lélekszakadva menekül Kelet-Berlinen át az angol nagykövetség felé. Nyomában egy utazó cirkusz késdobáló testvérpárja - profi gyilkosok. Az ügynök nem éli túl az akciót, de zsákmányát, amiért életével fizetett, még sikerül eljuttatnia a követségre. A cári Oroszország egy ritka kincséről, egy gyémánttal ékesített Faberge tojásról van szó - pontosabban a megfizethetetlen műkincs egy tökéletes hamisítványáról. James Bond feladata lesz kideríteni, milyen nyomot talált meggyilkolt kollégája és kinek állt érdekében eltenni őt láb alól. Amikor egy aukción egy utazó cirkusz helyettes igazgatója, Kamal hihetetlen áron megvásárolja a Faberge gyűjtemény egy további darabját, a 007-es gyanút fog.

Rendezte: John Glen
Főszereplők: Roger Moore, Maud Adams, Louis Jourdan, Kabir Bedi, Kristina Wayborn, Steven Berkoff
Film: krimi/akció/kaland
21:00-23:10
Tapló Télapó
amerikai-német vígjáték, 2003
(BAD SANTA)

Itt a karácsony, de a Mikulás megint berúgott. Billy Bob Thornton alakítja a mocskos szájú, alkoholista, perverz Willie T. Stokes-t, aki évente egyszer Mikulásnak öltözik, hogy bevásárlóközpontokba törjön be és elvigyen mindent, amit talál. Idén azonban az újabb részeg bohóckodás során majdnem lebukik mindenki, de főleg kis segítője, Marcus előtt, akit Tony Cox alakít.

Rendezte: Terry Zwigoff
Főszereplők: Billy Bob Thornton, Bernie Mac, Lauren Graham
Film: humor/musical
21:15-23:30
X-Men - Az ellenállás vége
amerikai akciófilm,2006
(X-MEN - THE LAST STAND)

Xaviér professzor segítségével a mutánsok megtanulják irányítani és a jó ügy érdekében felhasználni képességeiket. Most azonban válaszút elé kerülnek: megőrzik különleges képességüket vagy feladják adottságaikat, és beilleszkednek a társadalomba. A kormány által kifejlesztett gyógyszer ugyanis megszüntetné a másságukat, ám valójában a megsemmisítésük a cél. Farkas, Ciklon, Vadóc és a többi mutáns rájönnek az igazságra, ám addigra már elszabadul a pokol...

Rendező: Brett Ratner
Főszereplők: Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen, Patrick Stewart, Famke Janssen, Anna Paquin, James Marsden
Film: krimi/akció/kaland
21:20-22:10
A Kockák királya II./1.
amerikai reality műsor,2014
(KING OF THE NERDS 201 - IN SEARCH OF A KING)
Információk: dokumentumfilm/reality
21:35-23:45
Trópusi vihar
amerikai-angol-német akcióvígjáték,2008
(TROPIC THUNDER)

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr., olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akció-vígjátékban, akik egy szuper-drága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, hogy mégis folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol aztán igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat...

Rendező: Ben Stiller
Főszereplők: Ben Stiller, Robert Downey Jr., Jack Black, Nick Nolte, Matthew McConaughey
Film: krimi/akció/kaland
22:00-23:00
A frankfurti Auschwitz-per
(AUSCHWITZ TRIAL)

Az első Auschwitz-per 1947. november 24 - december 22-ig tartott Krakkóban. A lengyel hatóságok 40, egykor a táborban dolgozó vezetőt, tisztet, alkalmazottat állítottak bíróság elé. Az úgynevezett második Auschwitz-per 1963. december 20-án kezdődött, Frankfurtban. A főügyész Fritz Bauer volt, a vádat Joachim Kügler, Georg Friedrich Vogel und Gerhard Wiese képviselte. A 23 vádlott az SS tagja volt. A vád: több millió emberen elkövetett tömeggyilkosságban való bűnrészesség. A német bírósági perek történetében először fordult elő, hogy a vádlottak, valamint a 19 országból érkezett mintegy 360 tanú vallomását hangszalagra rögzítették. Ezek alapján készült a német dokumentumfilm.
Tudomány: történelem/archeológia
22:00-22:50
Gomorra I./9.
2014
(GOMORRA EP. 09)

Roberto Saviano könyve megdöbbentette a világot. Nem mintha senki sem hallott volna a Dél-Olaszországot, elsősorban Nápolyt és környékét uraló bűnszövetkezetről, a Camorráról. Ám kevés ilyen megrázó szenvedélyes írás született a szervezett bűnözés "szentélyéről". A könyvből 2008-ban forgatott nagysikerű filmet Matteo Garrone, most pedig itt a vadonatúj tévésorozat. A történet Nápoly egyik legfélelmetesebb Camorra-főnökének lebukásával indul. Kezdetét veszi a véres harc a megüresedett helyéért.

Rendezte: Claudio Cupellini
Főszereplők: Marco D'amore, Fortunato Cerlino, Maria Pia Calzone, Salvatore Esposito, Marco Palvetti
Sorozatok: dráma/melodráma
22:00-23:00
ValóVilág7 - Összefoglaló
valóságshow,2014
Új évaddal az RTL II képernyőjén a ValóVilág, Magyarország legmegosztóbb napi valóságshow-ja, amelyben a nézők hónapokon át nyomon követhetik a Villalakók életét. Ezúttal sem lesznek beszavazó show-k, első este hat játékos birtokba veszi a megújult Villát, de senki sem nyugodhat meg számos fordulat várható mire elérik a végső létszámot. A játék menete nem változik, Kiválasztások, Kihívások és a Párbajok során dől majd el, ki lesz az az egy, aki mindent visz. A játék fődíja: egy lakás, egy autó, egy utazás és havi egymillió forint egy éven át. A nézők most is a telefonjukra letöltött applikáció segítségével dönthetnek a Villalakók sorsáról. Bármikor visszavonhatják a valamelyik villalakóra leadott szavazatokat, és amíg a szavazás le nem zárul, elvehetik a voksukat, vagy akár a másik játékosra tehetik azt át a VVAPP segítségével. A két műsorvezető: Lilu és Istenes Bence
Információk: dokumentumfilm/reality
22:10-23:00
A Kockák királya II./2.
amerikai reality műsor,2014
(KING OF THE NERDS 202 - WEIRD... SCIENCE?)
Információk: dokumentumfilm/reality
22:10-23:45
Faragjunk férfit
amerikai film,2003
(THE SHAPE OF THINGS)

Adam visszahúzódó, félénk és szégyenlős diák áll, aki nem sokat ad a külsejére. A fiú egy múzeumban dolgozik részmunkaidősként. Egy napon találkozik Evelynnel, a művészettörténetet tanuló lánnyal. Az ismerettségből barátság lesz, majd a kapcsolatuk egyre jobban elmélyül. Ennek hatására Adam meglepő változáson megy keresztül, amely hamarosan szemet szúr a barátainak, Jennynek és Philipnek. Miközben Evelyn teljesen átalakítja Adam-et, a fiú nem is gyanítja, hogy valójában miféle célt szolgál ez.

Rendezte: Neil Labute
Főszereplők: Gretchen Mol, Paul Rudd, Rachel Weisz, Frederick Weller
Film: dráma/melodráma
22:50-00:40
A testvériség
amerikai akciófilm,2006
(THE COVENANT)

A Spenser Akadémia tanulói mind egyetértenek abban, hogy az ispwitchi fiúk az egyetemi negyed legkeményebb srácai. Azonban ez csak a felszín, a négy jó barát ugyanis 300 éves titkot őriz: varázslók ők, akik egy XVII. századbeli boszorkányközösség leszármazottaiként mágikus erővel bírnak. Mikor felbukkan Ipswitch ötödik ivadéka, akit évszázadokkal ezelőtt száműztek, és a legkegyetlenebb eszközöktől sem riad vissza, hogy visszanyerje a hatalmát, a fiúknak fel kell venniük vele a harcot, mielőtt a Testvériség megsemmisül.

Rendező: Renny Harlin
Főszereplők: Steven Strait, Laura Ramsey, Sebastian Stan, Taylor Kitsch
Film: krimi/akció/kaland
22:50-00:40
Borgman
holland thriller,2013
(BORGMAN)

A sokkoló és felkavaró fekete komédia hőse Camiel Borgman, az elbűvölő, ugyanakkor titokzatos csavargó. Amikor bekopogtat egy felső középosztálybeli holland család házának ajtaján, már a puszta megjelenésével is viszályt szít a férj és a felesége között. És ez még csak a kezdet, a csavargó ugyanis rövid idő leforgása alatt teljesen felbolygatja a mintacsalád életét, és átveszi a parancsokságot az otthonukban. Ezzel egyre különösebb és fenyegetőbb események veszik kezdetüket.

Rendezte: Alex Van Warmerdam
Főszereplők: Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval, Alex Van Warmerdam, Tom Dewispelaere
Film: krimi/akció/kaland
22:50-23:45
V, mint veszélyes II./6.
amerikai-kanadai sci-fi thrillersorozat,2011
(V)

Az ostrom

Erica ellen belső vizsgálatot indítanak, ezért kizárják abból az akcióból, melyet a rendőrség Eli Kohn ellen szervez egy névtelen bejelentés miatt. Ráakadnak a Regiment központjára és ostrom alá veszik. Eli Kohn, tudja, hogy Erica megúszhatja a támadást, ezért őt bízza meg a szervezet további irányításával. Erica, már mint a Regiment vezetője, támadást indít a Látogatók ellen.

Főszereplők: Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Joel Gretsch, Morena Baccarin, Laura Vandervoort, Lourdes Benedicto, Logan Huffman, Charles Mesure, Scott Wolf
Sorozatok: sci-fi/horror/fantasy
23:00-01:00
Veszett vad
2003
(THE HUNTED)

Oregon állam erdeiben brutálisan megölnek négy állig felfegyverzett embert. A gyilkos tökéletesen dolgozik, nem hagy nyomot, nem látja senki sem. Végül Aaron Hallam őrmesterhez jutnak el, akit azonban az FBI képtelen megállítani. Abby Durrell ügynök a tébolyult katona egykori kiképzőjéhez, L.T. Bonhamhez fordul segítségért. L.T. sejti, hogy Aaron nem hagyja magát élve elkapni. A két férfi, mester és tanítványa hamarosan magára marad az erdőben. Véres hajsza kezdődik, ahol egy idő után már nem tudni, hogy ki az üldöző és ki a vad.

Rendező: David Griffiths
Főszereplők: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro

23:15-01:15
A párizsi diáklány
francia-olasz romantikus vígjáték,1988
(L' ÉTUDIANTE)

Valentine céltudatos fiatal lány, aki mindent elkövet, hogy csekélyke anyagi forrásait és nagyszabású elképzeléseit összhangba hozza. Öt év tanulás, rengeteg vér, könny és izzadság van már a háta mögött, karnyújtásnyira jutott a záróvizsgától. Pontosan kiszámított életébôl egyvalamit tudatosan száműz: a szerelmet. Balszerencséjére belebotlik a jóképű, vonzó és felületes Edouardba. Valentine biztos magában, ám, amikor azt hiszi hogy ez a kapcsolat csak egy éjszakára szól, nagyon téved. Valamit ugyanis kifelejt a számításból: új partnere vonzerejét.

Rendező: Claude Pinoteau
Főszereplők: Sophie Marceau, Vincent Lindon, Élisabeth Vitali, Jean-Claude Leguay
Film: humor/musical
23:30-00:00
BeleValóVilág7.
valóságshow,2014
A BeleValóVilág7 izgalmas beszélgetésekkel és az összefoglalókból kimaradt jelenetekkel várja a nézőket az RTLII-n. A műsorból mindent megtudhatnak a nézők a villalakókról!
Információk: dokumentumfilm/reality
23:40-01:25
Láncra vert igazság
amerikai filmdráma,2008
(NOTHING BUT THE TRUTH)

Rachel Armstrong, a fiatal, ambiciózus riporternő az egyik legnagyobb washingtoni lapnál, a Capitol Sun-Times-nál dolgozik. Úgy érzi, ráakadt élete sztorijára, ami akár Pulitzer-díjat is hozhat számára. Rachel megírja a nagy port kavaró cikket a venezuelai titkos CIA-akcióról, melyben leleplezi egy fedett ügynök kilétét. A kormányzati szervek azonnal rászállnak, tudni akarják, honnan szerezte az információt. Rachelt azonban kemény fából faragták. Megtagadja az együttműködést Patton Dubois ügyésszel. Emiatt börtönbe kerül. Vajon megtörik a rácsok mögött, vagy kitart az elvei mellett?

Rendezte: Rod Lurie
Főszereplők: Kate Beckinsale,Matt Dillon,Angela Bassett,Alan Alda,Vera Farmiga,David Schwimmer,Courtney B. Vance,Noah Wyle,Preston Bailey
Film: dráma/melodráma
23:45-01:20
Kegyetlenül szokatlan
kanadai lélektani krimi,2014
(CRUEL & UNUSUAL (2014))

Egy férfi és egy nő egymás karjaiban halnak meg. A férj, Edgar gyilkosság elkövetése miatt különleges helyre kerül a pokolban, ő azonban nem hajlandó elfogadni ezt a tényt. A férfi büntetése, hogy örökké újraéli azt a szörnyű napot. Rájön, hogy a menekülés egyetlen módja a megvilágosodáson keresztül van, ezért igénybe veszi társai segítségét, hogy kidolgozza a tervet, amivel véget vethet ennek a szörnyű körforgásnak. Végül megérti, hogy az ártatlanság ellentéte nem annyira a bűntudat, mint a felelősség.

Rendezte: Merlin Dervisevic
Főszereplők: David Richmond-peck, Bernadette Saquibal, Michelle Harrison, Michael Eklund, Richard Harmon
Film: krimi/akció/kaland