M2 / Petőfi (HD) tv-műsor
2018.01.01 01:15 - 02:10 M2 / Petőfi (HD)
tv-műsor
EBBA díjátadó 2017
holland koncertfilm
Ha európai zenéről, főleg nemzetközileg is eredményes európai előadókról beszélünk, akkor többnyire mindenkinek brit énekesek és zenekarok jutnak eszébe. De szerdán a hollandiai Groningenben a European Border Breakers díjátadón (EBBA) kiderült, hogy van még 9 olyan ország Európában, akik tudnak legalább olyan menő zenét csinálni mint az angolok.

14. alkalommal adták át az European Border Breakers Díjakat: korábban olyan előadók karrierjének adott komoly lökést ez az elismerés mint például Adele, Ellie Goulding, a Mumford And Sons, Afrojack, Stromae, vagy a Lukas Graham. Ahogy a korábbi években, idén is 10 előadó kapta meg az EBBA-t, aminek a feltétele, hogy legalább egy olyan zenét készítsenek az elmúlt évben, ami a nemzetközi közönség körében is sikeresen szerepel.

Az EBBA kicsiben tényleg olyan, mint a nagy zenei díjátadók (gondolhatunk akár a BRIT Awards-ra vagy a Grammyre): a műsorvezető a legendás BBC-s Jools Holland, aki olyan nevekkel zenélt együtt mint Sting, Eric Clapton és Bono. Három színpadon váltották egymást a díjazottak, eljátszották a groningeni Martiniplazaban összegyűlt 800 embernek azt a dalt, ami meghozta számukra a nemzetközi elismerést.

Az albán származású, de londoni születésű Dua Lipa élőben is ugyanolyan gyönyörű, mint a klipjeiben: a 'Be The One' című gigaslágert adta elő zenekarával. Az énekesnő, akit decemberben a BRIT Awardsra is jelöltek, elnyerte az EBBA közönségdíját is.

EBBA díjat vehetett át még 2017-ben: Hinds, Jaakko Eino Kalevi, Era Istrefi, Natalie La Rose, Namika, Filous, Jain, Alan Walker és a Walking on Cars. 

Szórakozás: rock/pop/jazz

HD adás!
Digitális platformon eredeti hanggal is!

Ez is érdekelheti

PREMIER Muzsika TV
Muzsika TV
tv-műsor: Házibuli Attilával XIII./6.
PREMIER Muzsika TV
Muzsika TV
tv-műsor: Dallamokon át XIII./10.
PREMIER Muzsika TV
Muzsika TV
tv-műsor: Kívánságpercek XII./22.
AJÁNLOTT Duna TV (HD)
Duna TV
tv-műsor: Csináljuk a fesztivált! II.
magyar,2023
HD adás
PREMIER Muzsika TV
Muzsika TV
tv-műsor: Hungarian pop top XII./6.
© 2012-2024 Gillon Media Kft.