Sean Conway: a nagy Brit szigetkör
A Discovery Channel kamerái elkísérik Sean Conway, zimbabwei kalandort és írót a következő megmérettetésére, amiben a Brit félszigeten tesz meg egy 5391 kilométeres távolságot, Lulworth Cove-től Scarborough-ig. A gyönyörű, de olykor kegyetlen walesi és skót tájakon, tengerparton egy bambuszkerékpárral vág neki a kalandnak.
Scarborough városát elérve Sean lecseréli a kerékpárját, futócipőt húz és 1,5 millió lépést tesz meg Brightonig, majd megkezdni utazásának utolsó szakaszát és 390 000 csapással visszaúszik a kezdőponthoz és lezárja a kört.

Természetesen nem megy majd minden zökkenőmentesen, a kalandornak előjönnek a térdbántalmai a rázós hegyi utakon és néha a kerékpárjával is gondok adódnak. Emellett az olyan gyakorlati kérdéseket is meg kell oldania útközben, mint a megfelelő éjszakai szálláshely megtalálása vagy az elegendő mennyiségű tápanyagbevitel. Egy nap alatt 5000 kalória bevitelére van szüksége ahhoz, hogy folytatni tudja az útját, ezért az étlapjára a vad fokhagyma és a kutyatáp is felkerül, magas fehérjetartalmuk miatt… Kísérd végig Sean útját és tudd meg, hogy sikerül-e végül felülkerekednie a nehézségeken.

Bemutató május 7-től, vasárnaponként 22:00-től

© 2012-2024 Gillon Media Kft.