Régi klasszikusok és új filmek a Magyar Mozi TV áprilisi premierjei között
Régi klasszikusok premierjeit ajánlja a Magyar Mozi TV áprilisra, köztük A tanú c. filmet, de látható lesz a a 2022-es Zanox - Kockázatok és mellékhatások című krimi-vígjáték is.

A tanú (1969): Pelikán József hithű kommunista, aki végigharcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik.

Zanox – Kockázatok és mellékhatások (2022): A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár. A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

Régi idők focija (1973): Budapest, 1924. Minarik Ede,a megszállott mosodás minden szabadidejét és pénzét csapatának, a másodosztályban vegetáló Csabagyöngyének szenteli. Élete célja, hogy feljuttassa a klubot az élvonalba, de megannyi akadállyal kell szembenéznie. Játékosai elégedetlenkednek a mostoha viszonyok miatt, az egyetlen klasszis Vallay, a kapus, aki körül keselyűként köröznek a riválisok ügynökei. A pénzhiány miatt időről-időre áruba kell bocsátania a csapat egyik tagját, és a végén még meg is verik. De Minarik nem adja fel, mert „kell egy csapat.”

Makra (1972): Makra Ferenc pestszentlőrinci karosszérialakatos az esküvőjére készül, de a félresikerült legénybúcsú után összekülönbözik menyasszonya apjával, ezért hirtelen felindulásból szakít a nővel, és a város másik felébe, albérletbe költözik. Megismerkedik a helyi kultúrotthont vezető festőnővel. Az értelmiségi Vali felismeri Makrában a rajztehetséget, és arra bátorítja, hogy iratkozzon be a főiskolára. A biztos megélhetésre, családra, feleségre vágyó férfi nem tudja összeegyeztetni konzervatív értékeit a szabadságszerető, lázadó nő világképével, ezért szakítanak… Kertész Ákos regényének filmváltozata.

© 2012-2024 Gillon Media Kft.