A 90 éves Bodrogi Gyulát köszönti a Magyar Mozi TV
Április 15-én lesz 90 éves az egyik legsokoldalúbb és legnépszerűbb magyar művész, a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula. A jeles napon a Magyar Mozi TV két kevésbé ismert tévéfilmmel köszönti őt. A Képviselő úr című vígjátékban kiváló komikusi képességeit csillogtatja, a Bevégzetlen ragozás című Örkény-adaptációban pedig több szerepben is megrázó drámai alakítást nyújt.

Képviselő úr (1979): A darab főhőse két névrokon - Bodollay Károly. A fiatalabb, nős Bodollay nőcsábász, az idősebb pedig egy lump csirkefogó. Amikor a fiatalabb házassága veszélybe kerül egy nőügy miatt, druszájának gáláns ajánlatot tesz: kifizeti adósságait, ha az magára vállalja, hogy ő csábította el a trombitás feleségét. Az egyezség létrejön. Bár a névrokon úgy tudja, csak a hitvessel kell szembesülnie, hogy a férj ártatlanságát bizonyítsa, a helyzet azonban másként alakul.

Bevégzetlen ragozás (1985): Az egyperces novella címét viselő Örkény-összeállításban hét hosszabb lélegzetű elbeszélés elevenedik meg: a Budai böjt, a Szédülés, A törzsvendég, a Honvédkórház, az Ólmos eső, a Fohász és az Ákos és Zsolt. Az Esztergályos Károly által rendezett 1985-ös tévéfilm főszerepeiben a legnagyobb magyar színészek láthatók, többek között Tolnay Klári, Ruttkai Éva, Garas Dezső és Szirtes Ádám. A három novellában is feltűnő orvost pedig Bodrogi Gyula alakítja.

© 2012-2024 Gillon Media Kft.