NASA-találmányok - új NATGEO sorozat
A világ legnagyobb űrügynökségének kapui most feltárulnak, és olyan modern laboratóriumokba kapunk bepillantást, melyek működésével és eredményeivel kapcsolatban eddig csak a sci-fi filmekre hagyatkozhattunk. Április 18-án egy új műsor indul a National Geographicon, amely az űrkutatással foglalkozik, „NASA-találmányok”.

Világunk fejlődése nagymértékben függ a technológiai erőforrásoktól és korlátoktól, ugyanakkor az emberi leleményesség és innováció nem ismer határokat. Felfedeztük a Holdat, kifejlesztettük a bolygónk körül keringő műholdakat, amelyek több ezer, ha nem millió mérföldről is képesek nyomon követni az életünket. Olyan hajókat fejlesztettünk ki, amelyek képesek repülni, olyan robotokat, amelyek képesek dacolni a gravitációval, és olyan készülékeket, amelyek segítenek lélegezni, amikor nincs levegő. De kik állnak mindezek hátterében?

Miként született meg és hogyan működik az Astrobee repülő robot? Valóban létezik már olyan berendezés, mely a Mars légköréből oxigént képes előállítani? Mi történik a vákuumkamrában leejtett tárgyakkal, lehetséges a Földön súlytalanságot szimulálni? A NASA-találmányok című sorozat ezekre a kérdésekre keresi a választ.

A NASA egyértelműen az innováció egyik globális vezetője, és szerepe vitathatatlan az óriási evolúciós ugrások megtételében. A NASA-találmányok sorozat elkalauzolja a nézőket a világ legnagyobb űrügynökségének leghíresebb kutatóközpontjaiba, és egyedülálló módon, közelebbről is bemutatja az egyes feltalálókat, tudósokat, mérnököket és űrhajósokat, betekintést nyújtva munkásságukba. A zéró gravitációs robotok, a mesterséges intelligenciával rendelkező marsjárók és más, soha nem látott újdonságok láttán a nézők úgy érezhetik, hogy a valóság olykor a sci-finél is izgalmasabb és utópisztikusabb.

Bemutató április 18-án, csütörtökön 21.00-kor a National Geographic csatornán; új epizódok minden héten csütörtökön.

© 2012-2024 Gillon Media Kft.