Kosztümös történelmi filmsorozat az M5-n
Magyarországon eddig még nem vetített produkció érkezik április 12-én az M5 kulturális csatornára. Pénteken 16:55-kor látható a Jacqueline Wilson: Hetty Feather című regénye alapján készült, drámasorozat első része.

Az 1800-as évek végén játszódó 6 évados széria nemcsak a hazájában, de Olaszországban és Franciaországban is nagy sikert aratott. A cselekmény szerint a viktoriánus Londonban a hősnő, Hetty Feather (Isabel Clifton) egy lelencházban rekedt, abban a szigorú intézményben, amelyet a félelmetes Bottomly főnöknő irányít. A rideg igazgató azzal riogatja a lányt, hogy úgyis elfelejti a régi életét, de a kislány ezt nem hagyja annyiban. Barátai segítségével azért küzd, hogy elnyerje szabadságát, és végre megtalálja igazi anyját. A főhős Hetty együtt kerül árvaházba lelencbátyjával Gideonnal (Dasharn Anderson), aki tőle elzártan, a fiúknak fenntartott szárnyban él. Hetty találkozni akar az épp szökni készülő testvérével.

Az egyenként közel félórás, összesen 55 részes sorozat hétköznaponként látható az M5 műsorán, az epizódok újranézhetők a Médiaklikken. A sorozat bemutatja azokat a társadalmi és gazdasági nehézségeket, amelyekkel a korabeli Angliában élő különböző generációk szembesültek. Hetty karaktere példát mutat a kitartásról és az optimizmusról, miközben állandó kihívásokkal kell megküzdenie. A széria legfontosabb üzenete, hogy mindenki értékes és fontos. A baráti kapcsolatokban megjelenik az együttérzés és a segítségnyújtás fontossága. A sorozat továbbá inspirációt nyújt arra, hogy a kihívások ellenére is mindig bátran kövessük álmainkat és vágyainkat.

Bemutató: április 12-től hétköznaponként 16:55-kor az M5-n.

© 2012-2024 Gillon Media Kft.