Népi hangszereket mutat be az M2 új ismeretterjesztő sorozata
A hagyományos magyar népi hangszerek birodalmába vezeti a gyerekeket az M2 Gyerekcsatorna Ütemmutató című sorozatának folytatása. A zenészek ezúttal is a megszokott, zeneiskolai körülményektől eltérő módon csinálnak kedvet a hangszertanuláshoz.

Új epizódokkal folytatódik a nagy sikerű, az M2 Gyerekcsatorna gyártásában készült zenés ismeretterjesztő sorozat, az Ütemmutató. A speciális effektekkel és hangjátékokkal színesített széria folytatása május 4-től, szombatonként látható 7:30-tól a népszerű Mancs őrjárat című animációs sorozat után.

A következő, 15 epizódból álló szezonban a népi hangszereket ismerhetik meg meglepő környezetben a csatorna nézői. Az előző évadban – kilépve a hagyományos zeneóra keretéből – barlangban, bokszringben, lovardában, uszodában, de még csónakázás közben is feltűntek a hangszertanulást népszerűsítő zenészek. Az új részekben többek között buszgarázsban, gyártelepen, sportpályán vagy moziteremben találkozhatnak majd a gyerekek a magyar népzene legkülönbözőbb hangszereivel – például a tilinkóval, a cimbalommal, a tárogatóval vagy a dorombbal – az ország legkiválóbb népzenészeinek tolmácsolásában.

A közmédia reklám- és erőszakmentes gyermekcsatornája az Ütemmutató című sorozattal annak élményét kívánja átadni a gyerekeknek, milyen fantasztikus érzés saját magunk, illetve mások örömére élvezetesen muzsikálni. A műsor megmutatja azt is, hogy ezek a sokszor beskatulyázott hangszerek milyen sokoldalúak, hányféleképpen megszólaltathatóak, és bárki meg tud tanulni rajtuk játszani, miközben a fő üzenete, hogy „zenélni egyszerűen menő”. A sorozat ezen felül rámutat, hogy a zenetanulás fejleszti a koncentrációt, a memóriát és a testkoordinációt, valamint ösztönzi a kreativitást és az önkifejezést is. A zene által szerzett közösségi élmények és a ritmusérzék fejlesztése továbbá hozzájárulhat a gyerekek szociális és érzelmi intelligenciájának kibontakozásához. A népzene és a népi hangszerek megismerése révén pedig a gyerekek felfedezhetik saját kulturális örökségük jelentőségét, elősegítve identitásuk és kulturális öntudatuk kialakulását.

05.22 19:50 Ütemmutató

05.23 15:35 Ütemmutató

05.24 07:30 Ütemmutató

© 2012-2024 Gillon Media Kft.