Európai filmklasszikusokkal szórakoztat a Duna TV péntekenként
Május 3-tól péntek esténként felújított klasszikus európai filmeket tűz műsorára a Duna TV.

A Csoda a farkasokkal című francia filmmel kezdődik a Duna európai filmklasszikusokat bemutató sorozata május 3-án. A kiváló minőségű, értékes eredeti szinkronos kópia felújított változatban igazi klasszikus történelmi alkotás, a kosztümös kalandfilmek hősével Jean Marais-val a főszerepben, 20:45-től látható.

A sort a Rugantino című olasz világklasszis filmmel folytatja a csatorna május 10-én. Rugantino az olasz népi színház leghíresebb római alakja, a 18. században született a megszálló francia katonák karikatúrájaként. Nevét arroganciájáról kapta, mindig kimondja a véleményét és vitába száll ellenfelével, korbácsütésekkel vagy szatirikus viccekkel. Alakja, viselkedése Róma-szerte közmondásossá vált. A Rugantino című olasz musical népszerű volt a hatvanas években, számos színházi előadást ért meg, és filmes adaptációban is feldolgozták. Mivel a színpadi és a filmváltozat is sikeres volt, számos olasz sztárt vonzott a főszerepekre. A május 10-én 20:45-kor kezdődő alkotásban a címszerepet Adriano Celentano játssza, partnere Claudia Mori.

Május 17-én ismét egy francia film, a Cartouche látható az európai filmklasszikusok sorában. A francia új hullám stílusának egyik jellegzetes darabja az alkotás, amelyben elegánsan ötvöződik a humor és a kaland. A főszerepben Jean-Paul Belmondo felejthetetlen alakítással nyűgözi le a nézőket, partnere ezúttal a francia csillag, Claudia Cardinale.

Májusban még két péntek estén várja európai filmklasszikussal nézőit a Duna, május 24-én az olasz-német-spanyol filmvígjáték, Az emigráns, míg a hónap utolsó péntekén a Pasas a tönk szélén című francia krimi látható.

© 2012-2024 Gillon Media Kft.