Duna TV (HD) tv-műsor
2024.04.16 22:30 - 23:30 Duna TV (HD)
AJÁNLOTT
tv-műsor
Az Atlanti-óceánon át I./8.
norvég-svéd-dán-német-amerikai-angol történelmi filmsorozat,2020
3.4 - 11 szavazat
Az Atlanti-óceánon át I./8. tartalma - Duna TV (HD) 2024.04.16 22:30
(ATLANTIC CROSSING - ATLANTIC CROSSING 8 HJEMLANDET)

8/8.: Otthon

Olaf egyre lehetetlenebbül viselkedik, így a kabinet jónak látja, hogy végre kinevezzék a hadsereg főparancsnokának, mivel ez a poszt már nem jár annyi veszéllyel, mint korábban. A házasságában csalódott Márta fontolgatja, hogy Washingtonban marad a háború után is. Roosevelt egyre betegebb. Mielőtt részt venne a jaltai konferencián, Olaf megpróbálja rávenni, hogy Sztálinnal szemben védje meg Norvégia egységét. Az amerikai elnök meghal, a németek pedig hamarosan leteszik a fegyvert. A háború végeztével a királyi család hazaindul Norvégiába. 2021. New York - Emmy-Díj a legjobb tévéfilmsorozat kategóriában

Rendezte: Alexander Eik, Janic Heen

Főszereplők: Sofia Helin, Kyle MacLachlan, Tobias Santelmann, Soren Pilmark, Harriet Sansom Harris, Lasse Kolsrud, Daniel Betts, Lucy Russell, Suzanne Bertish, Anneke Von der Lippe, Petr Meissel, Terje Ranes, Marianne Sand, Stig Ryste Amdam, Trond Teigen, Roy McCrerey, Kirsti Lovas, Maria Annette Tandero Berglyd, Fridtjov Saheim, Michael Pitthan, Marianne Hogsbro, Jon Ranes, Carl-Magnus Dellow 

Sorozatok: történelmi/kosztümös film

HD adás!
Hallássérültek számára feliratozva!
További információ? Az Atlanti-óceánon át sorozat
A sorozat tartalma:
A második világháború alatt játszódó amerikai-norvég-dán-angol-svéd-német sorozat két ország, Norvégia és az Egyesült Államok, és két befolyásos ember, a náci megszállás elől menekülni kényszerülő Märtha koronahercegné és az amerikai elnök, Roosevelt szemszögéből mutatja be az eseményeket, valamint az ehhez fűződő érdekeket és érzelmeket.

Az Atlanti-óceánon át történetében Haakon király és Olaf koronaherceg Észak-Norvégiában szervezkednek, míg Märtha és a gyerekek a svéd Gusztáv király védelmét élvezik, aki azonban Hitler hűséges barátja. A trónörökös családjának helyzete egyre bizonytalanabb lesz. A norvég uralkodócsalád úgy dönt, hogy Nagy-Britanniába mennek, VI. György udvarába, csakhogy Märthát és gyermekeit már nem tudnák biztonságban északra vinni, hogy onnan együtt induljanak Londonba. Ekkor Olafék fontos döntést hoznak. A koronahercegnét és gyerekeit Amerikába kell küldeni. Roosevelt elnök örömmel szervezi meg az utazásukat.

A trónörökös feleségének, Märthának óriási szerepe volt abban, hogy a semlegességét sokáig féltő Egyesült Államok - élén Roosevelt elnökkel - végül hajlandó volt segítséget nyújtani Norvégiának. A valós eseményeket feldolgozó sorozat bemutatja Märthát, ezt a rendkívüli asszonyt, akit a norvégok hazájuk hősének tekintenek. A koronahercegné a háború idején egy idegen országban, férjétől távol próbált helytállni és népének hasznos vezetője lenni.

Egyéb epizódok:
06.05 21:00 Az Atlanti-óceánon át 
06.06 22:40 Az Atlanti-óceánon át 
Inkább mást?
További sorozatok

Ez is érdekelheti

ÉLŐ Sport 2 (HD)
Sport 2
tv-műsor: NBA

NBA

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder
HD adás
ÉLŐ EWTN / Bonum TV (HD)
EWTN / Bonum TV
tv-műsor: Venite Adoremus, Szentségimádás
PREMIER Spíler1 TV (HD)
Spíler1 TV
tv-műsor: The Grand Tour - A nagy túra IV./4.
angol reality sorozat,2021
TV műsor 12 év felettieknek!
ÉLŐ Hír TV (HD)
Hír TV
tv-műsor: Híradó
hírműsor,2024
PREMIER RTL (HD) (RTL Klub)
RTL (RTL Klub)
tv-műsor: Molang VI./52.
francia-amerikai-angol rajzfilmsorozat,2021
TV műsor 6 év felettieknek!
© 2012-2024 Gillon Media Kft.