RTL Gold tv-műsor
2018.03.28 04:30 - 05:00 RTL Gold
tv-műsor
Portré 32.
riportmagazin,2007-2017
Portré 32. tartalma - RTL Gold 2018.03.28 04:30
Szilvási Léna

Súlyos társadalmi problémát feszegetünk a gyermekek védelmezőjével; közgazdászból szociális munkás lett volna, de ilyen opció akkor még nem volt Magyarországon. A gyermekek védelmezője, Szilvási Léna beszélgetett Barabás Évával a Portréban.

Kulcsszó a család-megerősítés. A gyermekek és szülők szoros kapcsolatának fontossága. Nagyon nehéz téma ez. Léna saját tapasztalatait is megosztja velünk, hiszen férjével egy cigány származású kisfiút fogadtak örökbe. Később Amerikában is éltek, ahol Léna munkájából kifolyólag gyakran a gettók közepén "vendégeskedett" egy-egy rászoruló családnál. Ezért azt mondja, mindennek az alapja a bizalom. Ha kialakul a bizalom gyermek és szülő és segítő között, akkor bárhol lehetünk a világon, a gettó közepén Amerikában, vagy a legelszegényedettebb településen Magyarországon, ugyanolyanok az emberi tulajdonságok.

Léna kislányként is alkalmazkodó volt, nagyon hamar megtanulta, hogyan érezze jól magát más kultúrákban, más országokban, hiszen félig orosz származású, de élt Csehországban is. Pontosan tudja, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy családból kiemelt gyermeknek, ezért is szeretne segíteni a tapasztalatlan, fiatal szülőknek egy videó tréninggel, ahol feldolgozzák, és átbeszélik az adott problémát. Léna fontosnak tartja az empátiát, az pedig, hogy a gyermekvédelem és a szegénység szorosan összefügg egymással, csak annak köszönhető, hogy szegénységben élni sokkal nehezebb.

 

Információk: ismeretterjesztő/hírek

Ez is érdekelheti

ÉLŐ Hír TV (HD)
Hír TV
tv-műsor: Híradó
hírműsor,2024
ÉLŐ Duna TV (HD)
Duna TV
tv-műsor: Családi kör
magyar,2024
ÉLŐ Hír TV (HD)
Hír TV
tv-műsor: Paláver
aktuális politikai magazin,2024
ÉLŐ Hír TV (HD)
Hír TV
tv-műsor: Híradó
hírműsor,2024
ÉLŐ ATV (HD)
ATV
tv-műsor: Egyenes beszéd - VOKS 2024
© 2012-2024 Gillon Media Kft.