Duna TV (HD) tv-műsor
2017.11.24 02:40 - 03:10 Duna TV (HD)
tv-műsor
Szerelmes földrajz
2017
Szerelmes földrajz tartalma - Duna TV (HD) 2017.11.24 02:40
Életünk "Újlipóciában" - Hídvégi Máté

Hídvégi Máté biokémikus, egyetemi tanár, művelődéstörténész, a világszerte elismert rákellenes készítmény, az Avemar feltalálója így vezeti be a Szerelmes földrajz március 18-i adását:

"Budapest Újlipótváros nevű negyede az én "szülőfalum". Itt nőttem fel, kiskoromtól kezdve ide kötődöm. Gyermekeim azt mondják, hogy nem lehet velem itt végig menni az utcán, mert órákig tart, mire elérünk a Körúthoz, annyi ismerőssel találkozom. És ez valóban így van. Mi más is lehetne az én "szerelmes" helyem, mint Újlipótváros, vagy ahogyan az itt élők nevezik:"Újlipócia".

Az újlipótvárosi barangolás főbb állomásai: Raul Wallenberg szobra a Szent István parkban, a Láng Téka ( ahol Rédei Éva fogad bennünket ), a boldog Salkaházi sára ereklyéit őrző Szent Ágoston Kápolna ( itt Farkas Olivérrel, a Szent István Társulat igazgatójával találkozunk ), Hegedűs Géza egykori lakóhelye a Vígszínház mellett, Váli Dezső festőművész műterme, a Margitszigeti Nagyszálló ( ahol Hídvégi Máté édesanyja, Dávid Katalin művészettörténész beszél Kondor Béla táblaképéről ), a Képviselőház aulája Bernáth Aurél hatalmas seccojával, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga ( a kis imateremben Schöner Alfréd főrabbi és Benedek István Gábor író emlékezik Máté közelmúltban elhunyt édesapjára ), és végül a Barritz Kávézó, a család kedves találkozóhelye.

Hídvégi Mátét "újlipóciai" barangolására a régi iskolatárs és barát, Csókay András idegsebész kíséri el. 

Információk: ismeretterjesztő/hírek

HD adás!
Hallássérültek számára feliratozva!

Ez is érdekelheti

ÉLŐ Hír TV (HD)
Hír TV
tv-műsor: Híradó
hírműsor,2024
ÉLŐ Hír TV (HD)
Hír TV
tv-műsor: Híradó
hírműsor,2024
ÉLŐ Hír TV (HD)
Hír TV
tv-műsor: Híradó
hírműsor,2024
ÉLŐ Hír TV (HD)
Hír TV
tv-műsor: Híradó
hírműsor,2024
PREMIER RTL (HD) (RTL Klub)
RTL (RTL Klub)
tv-műsor: Fókusz Plusz 846.
magazin,2024
TV műsor 12 év felettieknek!
© 2012-2024 Gillon Media Kft.