Duna TV (HD) tv-műsor
2018.02.21 22:35 - 00:15 Duna TV (HD)
AJÁNLOTT
tv-műsor
Szigorúan ellenőrzött vonatok
csehszlovák filmszatíra, 1966
Szigorúan ellenőrzött vonatok tartalma - Duna TV (HD) 2018.02.21 22:35
(OSTRE SLEDOVANÉ VLAKY / CLOSELY WATCHED TRAINS)

Milos a német megszállás idején lép először szolgálatba a kis vidéki vasútállomásán. A hallgatag fiatalember megismerkedik az állomásfőnökkel, aki ideje nagy részét legszívesebben galambjai körében tölti. Kollégája még Hubická forgalmista, aki roppant sikeres nőcsábász. Milos Tapicka forgalmista szerelmes Másába, a fiatal kalauznőbe. Hétköznapi kisemberek mindnyájan ők, távol a nagyvilágtól, kikből észrevétlenül hősök lehetnek. Az ő állomásukon haladnak át ugyanis a szigorúan ellenőrzött katonai vonatok a frontra, mivel a partizánok felrobbantották a németek egyik hadianyag szállítmányát és megrongálták a vasútvonalat.

Tapicka forgalmista egyik pillanatról a másikra, minden félelem nélkül lesz főszereplője egy titkos küldetésnek, a háború kellős közepén. "Szeretem Hrabalt. Mint írót és embert egyaránt. A filmművészet bizonyos értelemben függ az irodalomtól, pontosabban az irodalom megtermékenyíti a filmet, s ezért sohasem árt odafigyelni rá. S ha már irodalom, akkor az legyen jó irodalom. A mai jó cseh irodalom pedig számomra főleg Hrabalt jelenti." - nyilatkozta egykor Jirí Menzel. Hrabal első kéziratát, a "Szigorúan ellenőrzött vonatok" c. irodalmi kisremekét forgatta filmre, s Oscar díj lett belőle.

Rendezte: Jiří Menzel

Főszereplők: Václav Neckár, Josef Somr, Vlastimil Brodský, Vladimir Valenta, Jitka Bendová, Jitka Zelenohorská, Libuse Havelková, Jiří Menzel, Václav Neckár, Josef Somr, Vladimir Valenta, Jitka Bendová, Jiří Menzel 

Film: krimi/akció/kaland

HD adás!
Hallássérültek számára feliratozva!

Ez is érdekelheti

AJÁNLOTT AMC (HD)
AMC
tv-műsor: Piszkos lappal
amerikai akciófilm, 2008
TV műsor 18 év felettieknek!
PREMIER TV 4 (HD)
TV 4
tv-műsor: Vakszerencse
amerikai thriller,2013
TV műsor 16 év felettieknek!
AJÁNLOTT AMC (HD)
AMC
tv-műsor: S.W.A.T. - Különleges kommandó
amerikai akció-thriller,2003
AJÁNLOTT TV2 (HD)
TV2
tv-műsor: Halálos iramban: Hobbs és Shaw
amerikai akciófilm,2019
TV műsor 16 év felettieknek!
PREMIER TV 4 (HD)
TV 4
tv-műsor: Tiszta ügy
amerikai krimi,2002
TV műsor 16 év felettieknek!
© 2012-2024 Gillon Media Kft.