Októberben érkezik az Aranyláz Alaszkában VIII. évada
A Discovery Channel nagy sikerű sorozata, az alaszkai aranybányászok viszontagságokkal teli mindennapjait bemutató Aranyláz Alaszkában új évaddal tér vissza a képernyőkre, amelyben a Todd és a Parker vezette csapatok közötti versengés soha nem látott szintre lép. A vetélkedés egy kétórás premierepizóddal, új szereplőkkel és eddig nem használt földterületek bevonásával indul, október 19-én, 21:00-tól.
Még mielőtt az új bányászszezon kezdetét venné, Todd Hoffman minden eszközt bevet és fogadást köt a 22 éves Parker Schnabellel. A mindig magabiztos Todd most is hisz magában és azt tervezi, hogy ebben a szezonban több aranyat fog bányászni vetélytársánál. Ha ez nem jön össze neki, akkor az alkujuk szerint 100 uncia arannyal, tehát több mint 100000 dollárral, lesz adósa Parkernek. Ez az alku kiélezetté teszi a versenyt a két szereplő között, úgyhogy az eddigi legizgalmasabb évadra számíthatnak a rajongók.

Todd, aki az előző idényt is hatalmas mínusszal zárta, talán elhamarkodottan döntött a magas összegű fogadás mellett. A tavalyi 5000 unciás célja kudarcba fulladt Oregonban és ez természetesen nem csak őt, hanem az egész csapatát megviselte. Ebben az évadban Todd és társai Colorado területén próbálnak szerencsét, ahol Todd édesapjával, Jackkel és 18 éves fiával, Hunterrel is kiegészülnek. A hangulat a tetőfokára hág, amikor Hunter elhatározza, önálló akcióba kezd, a kérdés már csak az: vajon képes lesz megbirkózni a feladattal?

Todd a bányák mindenható urának hiszi magát, mivel három területen is munkálatokat folytat, ezzel pedig nagy fába vágja a fejszéjét, hiszen korábban egy aranybányász sem vállalkozott erre, persze lehet, hogy ez lesz a sikerének a kulcsa…

Klondike környékén a fiatal Parker Schnabel találkozik elkötelezett csapatával és beavatja őket a Toddal kötött fogadás részleteibe. Ugyanakkor nem ez az egyetlen csata, amelyet Parkernek meg kell vívnia. Idén nemcsak Toddal gyűlhet meg a baja, hanem a földbirtokosával, a Vikinggel (Tony Beets) is. Az elmúlt négy évben Tony 2,3 millió dollárt fölözött le Parker munkájából, aki éppen ezért úgy dönt, hogy egy teljesen szűz földterület bevonásával visszaszerzi a szabadságát.

Parker nem becsül le senkit, hiszen pontosan tudja, hogy a bányászok sikere a kitartástól és a szerencsétől függ. Idén igazán szüksége lesz működőképes állapotban a befagyott Big Red mosóterületre, hiszen minden egyes ki nem használt nappal előnyt ad Todd és Tony kezébe az arany utáni hajszában.

Mindeközben a legendás Klondike-i bányász, Tony Beets is visszatér, aki a kotrógépek igazi megszállottja. A 7. évadban elhatározta, hogy megvásárol és felújít egy 75 éves gépet, ez a terve viszont hatalmas kudarccal zárult. A Viking azonban soha nem adja fel: ő és családja elhatározzák, hogy csatasorba állítják a Dredge kettő gépet. Kezdetben úgy tűnik, hogy minden a helyen van a sikerhez, de még be kell bizonyítania, hogy valóban működőképes a szerkezet, ez pedig még a bányafőnök Sheamus Christie számára is nehéz feladat.

Új csapattagok, nem várt kudarcok és felfűtött rivalizálás – most végképp bebizonyosodik, hogy nincs két egyforma Aranyláz Alaszkában szezon. Minden egyes hét végén a kemény munkával megszerzett arany a mérlegre kerül. A bányászok a végsőkig kitartanak és kiderül az is, hogy kik vannak a legjobb formában.

Bemutató: október 19-től csütörtökönként 21:00-tól

© 2012-2024 Gillon Media Kft.